Дата: 10.06.2016 - Еуролинк осигурување трет пат ја организира летната балетска школа за деца

Author

Еуролинк осигурување, веќе традиционално, трет пат, распишува конкурс за учество во „Летната балетска школа“ за деца на возраст од 6 до 11 години.
Во период од 24 јуни до 15 јули 2016 година, во просториите на Македонска опера и балет, под менторство на Горан Божинов, педагог и првенец на МОБ, децата бесплатно ќе изучуваат класичен балет и ќе можат да поминат дел од летниот распуст на корисен и забавен начин, стекнувајќи навика за вежбање што го оформува телото, развива дисциплина и дава основа за добро здравје. Долгорочната цел е што повеќе деца да добијат шанса да ги откријат своите потенцијали и да добијат можност за правилен раст и развој во иднина.


„Традицијата ја продолжуваме и оваа година овозможувајќи забава и квалитетно организиран дел од распустот на дечињата. Задоволство е да се вложува во развојот на идни балерини кои подоцна својот талент и сон продолжуваат да го развиваат во оваа област. Балетските вежби, кои се специјално прилагодени на возраста на децата, помагаат да развијат чувство за координација, музикалност и за ритам, а атмосферата одлична за нови пријателства и многу дружење, изјави Олга Костовска, претседател на Надзорен одбор на Еуролинк осигурување.
Родителите можат да ги пријават своите деца преку испраќање:

  • фотографија од своето дете,
  • податоци за возраста,
  • информација за неговата тежина и висина и број на балетанки,
  • информација за претходно балетско искуство на електронската адреса: letnabaletskaskola@eurolink.com.mk.
Пријавувањето започнува на 10 јуни (петок) и ќе трае до 17 јуни (петок).
Часовите ќе се реализираат три пати неделно (понеделник, среда и петок во термините од 18.00 до 19.00 прва група и од 19.00 до 20.00 втора група).
Сите деца што успешно ќе ја завршат школата ќе добијат сертификат за учество и професионална балетска униформа.
„Летната балетска школа“ на Еуролинк осигурување е активност во рамки на платформата за општествена одговорност „Еуролинк – Вашата врска со вистинските вредности“.
 
 
 

Купите осигурување онлајн - Најбрзо и најсигурно до вашето осигурување